WEEKEND!
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Annemiek
19 Juli 2008 | Mexico, Oaxaca
Naar school gaan is allemaal heel leuk en aardig, maar het is ook ontzettend vermoeiend en inspannend. Toch kom ik hier voor het verbeteren van mn Spaans en moet ik dus niet zeuren.
Mn spaans gaat al steeds beter en ik kan me beter handelen in situaties. De laatste 2 dagen waren erg leuk. Ik had al verteld dat ik naar een salsabar zou gaan. Vorig jaar ben ik Rob en Bas ook gaan salsadansen en zoiets verwachtte ik dus, maar nee hoor. Het was een soort restaurant met tafeltjes aan de zijkant. Het had een heel hoog plafond en in het midden was dus een dansvloer. Daar waren ze echt allemaal de salsa aan het dansen. Ook gewoon de mensen van hier, die daar onopgemerkt ontzettend natuurlijk een salsaatje stonden te dansen. Ik vond het geweldig! Marieke kon blijkbaar heel goed de salsa dansen en kreeg het ene aanzoek na de andere. Lieke zag mij vrij fascinerend kijken naar die mensen en ze had al in de gaten dat ik wel een poging wilde wagen. Toen ik door een gast gevraagd werd ben ik dus gaan dansen. Het duurde even voordat het een beetje lukte, maar ik heb het in ieder geval geprobeerd. Maarja, 1x ja zeggen als Europees blank meisje en je zit er aan vast. Daar kan ik met meisjes in Nederland niet tegen, laat staan met jongens in Mexico. Ik was hem blijkbaar uit school al een keer tegengekomen en we kwamen aan de praat. Gisterenochtend zat hij dus, ja je raadt het al, op school te wachten totdat de lessen waren afgelopen. Maar daar was ik niet van gediend en ben dus kaarsrechtdoor gelopen. Al dat gemiep van 1x aandacht is altijd aandacht, bahbah.
Gisteren was het lekker vrijdag en had ik mn laatste keer les met de leraren van deze week, omdat de leraren elke week veranderen. Dus gingen we met mn conversatieklas naar een marktje met allerlei natuurlijke producten en we moesten dus spaans spreken met die mensen. Dat was echt gewoon een deur in een stadsmuur, waardoor je opeens in een tuin stond met een markt. Vrij apart. Wel was het leerzaam en leuk!
Ook was er in het park Benito Juarez een grote markt, waar iedereen zit te eten en te drinken. Ik zag daar een leuk shirtje, een beetje apart en ik dacht: hiephoi, lekker goedkoop, maar nee hoor...omgerekend 40 euro, dus dat werd hem niet!
Uit school heb ik ff met Lieke op het terras gezeten en gekeken naar 1 of andere aankondiging tot het nationale feest, want dat is echt het gesprek van de dag. Overal is er wat te doen, elke avond en ochtend veel lawaai, want dan is er een soort voorproefje. We stonden dus even te kijken naar een aankondiging van vrouwen die hun klederdracht en dialect spraken uit de provincie Oaxaca. Maar goed, mijn spaans (en die van Lieke helemaal niet haha) is niet zo goed, dus ik vroeg het even aan een man. Die gaf zo ontzettend snel antwoord, zoals iedereen hier, dat ik maar ja knikte en bedankt zei. Lieke vroeg meteen wat er gevraagd werd, maarja dat wist ik niet, dus dat was echt een grappig moment.
Zoals elke dag neem ik even een momentje van rust, belletje met Dirk, ouders of mailtje checken. Savonds zouden we elkaar ontmoeten bij school om naar de enige discotheek in Oaxaca te gaan. Veel van een discotheek was er niet te zien, maar het was gezellig. Ondanks het feit dat we constant aangegaapt werden door kleine oude mannen. Lieke en ik deden onze eigen interpretatie van de salsa en brachten onze invloeden der Europese dansmanieren in. Het was gezellig! Toen we eenmaal buiten stonden, want dat duurde ff, want ik weet niet of het Nederlands is, maar IEDEREEN is hier zooooo langzaam. En nee, mam, Dirk, oma, dat ligt niet aan mij. Lieke, Marieke en ik staan altijd het eerste buiten. Niemand is hier direct en to the point. Dat is echt ff omschakelen.
Ze kennen me hier in ieder geval al wel, want ik zat aan tafel met iedereen gisterenochtend en er zaten allerlei nationaliteiten bij. Ik zei gewoon van die oude mevrouw blablabla...iedereen keek me stomverbaasd aan. Ik had al eerder een uitleg gekregen dat ze in Amerika de woorden ´politiek correct´ kennen en dat je zoiets NOOIT in publiek zegt, maar alleen achter gesloten deuren. Maar niet alleen dat, ook Lieke had het meegemaakt. Vragen of iemand een vriendje had, homo was of dergelijke en toen kreeg ze te horen, dat je zoiets echt niet mocht vragen. Die mensen kwamen gewoon uit Wales en Duitsland. Dat er zo´n groot verschil is in denken. Misschien beschrijf ik het niet erg genoeg, maar ze vinden de Nederlanders echt direct en we moeten veel meer met een omweg praten. Dat is blijkbaar iets Nederlands: een mening hebben.
Maar goed, waar was ik: broodje ´got dog´. Aangezien ik ontzettend honger had, want ik had niet meer gegeten sinds 3 uur smiddags (zoals elke dag), gingen we op straat een broodje hot dog eten. Eerst vertrouwde het niet, maar we zeiden dat die man ze maar lekker hard moest laten bakken. Vervolgens zaten er een half uur later 2 hot dogs in mn buik. HEERLIJK! Daarna HELEMAAL ALLEEN naar huis gelopen, wat ik trouwens echt niet prettig vind hier, maar het was maar 3 minuten.
Nu zit ik lekker uitgeslapen in een internetcafe om even wat dingetjes te gaan kopen. Gisteren ook al mn was laten wassen in een wasserette voor 4 euro. Kwam ik daar aan, stond ze bijna midden op straat mn ondergoed te vouwen. Echt leuk! Maar goed, ze kennen me toch niet war.
Dat was het voor vandaag!
Hasta Luego!
20 Juli 2008 - 18:21
Mama:
Hoi Miepie.
Jij schrijft vanuit Mexico. Ik vanuit Duitsland. Ook leuk. We zijn hebben net gegeten in het appartement waar we ook overnacht hebben met miriam arno rowie en jorn, toen we op wintersport gingen. Waar ze van die mooie stoffige dekens en gordijnen hebben. Weet je nog? Maar wij vinden het prima. In Italië wacht morgen een ontzettend leuk appartementje op ons en daar verheugen we ons echt op.
Volgens mij heb jij het ook prima naar je zin. Ups en downs maar zo gaat dat nou eenmaal. Leer er veel van en doe er je voordeel mee.
Adios mi hija!!! X X X X mama